eleştirmen
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 6
|
 |
« : Temmuz 21, 2010, 23:05:25 » |
|
Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan, zengin maden yataklarına sahip, dört mevsimin yaşandığı, birçok uygarlığın ilk göz ağrısı olan, bütün ideallerin buluştuğu, dünya ülkelerinin hayallerini süsleyen kutsal bir vatandır. Bu kutsal vatanın adı Türkiye’dir. Yani Türkün devletidir. Anayasanın 66 Maddesine göre, Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Kısacası Türklük kavramı bir üst kimliktir. 7 Kasım 1982 tarihinde yapılan halkoylaması sonucu %92 kabul oyu ile kabul edilen 1982 anayasası, üst kimliğin tarifini yaparak beyinlere kazımıştır. Üst kimliği tartışmaya açanların, art niyetli olduğu kesindir. Hele hele ülkenin 36 etnik unsurdan oluştuğunu söylemek ve bu unsurlara ayrı ayrı hak vermek, ülke için yapılacak en büyük kötülüktür. Bu durum ülkeyi son sürat uçurumun kenarına götürdüğünü, sonunun felaket olacağını belirtmeden geçemedim. Gündem o kadar hızlı değişiyor ki, bu akşam yazdığınız bir konu sabah uyandığınızda hiçbir değer arz etmeden kaybolup gidiyor. Fakat yazılarınız içerisinde (ergenekondan, tutuklamalardan, Askeri ihmallerden, şehitlerin çokluğundan, taş atan çocuklardan, Kandilden gelen-giden uyuzlardan vb. gibi...) bu konuların yer alması sizi her zaman gündemde tutar ve en üst sıraya sizi taşır. Şu anda ise referanduma sunulan anayasa paketi gündemin en üst sırasını oluşturmaktadır. Anayasanın içeriğini hiçbir vatandaşımız bilmiyorken bizler gözyaşları ile otuz yıl önceki idam edilen gençlerin mektupları ile zaman dolduruyoruz. Beyler bu referanduma sunulan anayasa, ne o yıllarda idam edilen gençleri geri getirecek, ne anne ve babalarının gözyaşını dindirecek nede onları idam eden kimseler hakkında hesap sorulacak, sadece gözyaşı ile insanların duyguları sömürülerek referandumda evet oyu istenecek. Bu konuda gerçekler bunlardır, kimseyi kandırmaya gerek yoktur. Benim siyasi düşüncemi merak edenler, referanduma giden anayasaya vereceğim oyun rengi ile beni yargılamasınlar, referandum gerçeğini ve neden hayır diyeceğimi aşağıya maddeler halinde sunduğumda, gerekçelerinde bana katılacağınızı umuyorum ve anayasaya şunlardan dolayı hayır diyorum. 1- Anayasa Mahkemesi’nin DPT’nin kapatılmasına ilişkin verdiği karar ile Türk ve Tuğluk, milletvekili sıfatını kaybetmişti. Anayasa değişikliğinin geçmesi halinde, iki eski vekil Anayasa mahkemesine başvurup lehte düzenleme isteyerek milletvekilliklerinin iadesini talep edebilecekler. Bunu için hayır diyorum. 2- Memurlar yönünden ise birden çok sendikaya üye olacağı gibi bir maddenin varlığı bir kurnazlığın işareti ve memurlara çifte yüz takma anlamına gelmesi yönünden yanlış bulduğumdan hayır diyorum. 3- Memurlara grev ve toplu sözleşmeyi vermeyen bir anayasaya hayır diyorum. 4- Toplu sözleşme hakkının kapsamı, istisnaları, toplu sözleşmeden yararlanacaklar, toplu sözleşmenin yapılma sekli, usulü ve yürürlüğü, Uzlaştırma Kurulunun teşkili, çalışma usul ve esasları ile diğer hususlar kanunla düzenlenir.” Maddesinde Uzlaştırma Kurulunu oluşturacak kimselerin hükümet tarafından atanacağı gün yüzü gibi aşikârken, hükümet yanlısı olan bu kurulun memuru nasıl savunacağı hakkında şüphelerim olduğu için hayır diyorum. 5- Peygamberlerin, Halifelerin ve Padişahların bile kadı huzuruna çıkarak dokunula bildiği bir evvel zaman diliminde, Milletvekillerin dokunulmazlığın arkasına sığınması etik değildir. Referandumda dokunulmazlık zırhının olmaması nedeniyle hayır diyorum. 6- İnandığı ve İman ettiği inancı için başörtüsü takan hanımefendilerin, bu durumun gözden kaçırılarak referanduma konulmaması nedeniyle hayır diyorum. 7- Türklüğün aşağılandığı, Türk Milletine hakaretlerin arttığı, ulusal bütünlüğümüzün tartışmaya açıldığı ve Milli ve Manevi duygularımızın sömürüldüğü ayrıca geçmişimize hakaret edildiği bir zaman diliminde bu değerlere sahiplenilmediği için hayır diyorum. 8- Yargının siyasallaşacağı, askeriyeden siyaseten atılmışların geri döneceği ve bu nedenle kurumlarda çatışma ortamının oluşacağı kaygısı ile ayrıca ülkemde bir karışıklığa sebep olacağı düşüncesi ile hayır diyorum. 9- AYM ve HSYK’da üye sayılarını artırılması, bütçeye ek yük getireceğinden ve referandum için harcanan paraların israf olduğu düşüncesi ile hayır diyorum. 10- Garibana, fakire, evsize, işsize, memura, esnafa, işçiye, tüccara velhasıl vatandaş yararına hiçbir maddenin faydası yokken sadece hükümet yararına hazırlanan anayasaya hayır diyorum. 11- Erdoğan genel başkan sıfatıyla gittiği Çin’de de şöyle dedi: “Tek Çin anlayışını destekliyoruz. Çin’in toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’nin herhangi bir tereddüdü yok, saygısı vardır. Terörün dini, milleti, ırkı olamaz.” İfadeleri sebebiyle Çine satacağı bin ton fındık için Doğu Türkistan davasına sahiplenmediği için hayır diyorum. 12- Kuzey Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirildi. Buna ciddi hiçbir tepki gösterilemediği için hayır diyorum. 13- Kur’anı Kerimde yasak olan zinayı suç olmaktan çıkarttığı için hayır diyorum. 14- Erdoğan 2002 seçimi öncesi Of’ta şöyle dedi: “Türkiye’de 30’a yakın etnik grup ve 4 hak dine mensup herkesi kucaklıyoruz” ifadesinin yanlışlığı ve bölücü unsur oluşturduğu sebebiyle hayır diyorum. 15- Bülent Arınç: “Başörtü meselesi bizim namus meselemizdir. Bu sorunu çözmek bizim namus borcumuzdur.” demişti. (Kahramanmaraş mitingi – 2002) sözünde durmadıkları için hayır diyorum. 16- Şehitlere kelle dediği için hayır diyorum 17- İmralı canisine sayın dediği için hayır diyorum. 18- Kürt açılımı ile ülkeyi bölünme eşiğine getiren, Kandilden gelenler için çok güzel şeyler olacak diyenlerden öcümü almak için hayır diyorum. 19- Milletimizin önceliklerine ve taleplerine cevap vermeyen ve dışarıdan sipariş edilen Anayasa Değişikliklerine Hayır diyorum. 20- Adına anayasa yapılan, üzerine sözleşme yazılan milletimizin yeni kutuplaşmaların içine girmesine engel olmak ve mevcutların derinleşmesini önlemek için Anayasa Değişikliklerine Hayır diyorum. 21- Sekiz yıla yaklaşan icraatlarıyla şaibeli ilişkiler ve istismarın odağı olmuş, karanlık işbirliklerinde çare aramış zihniyetin zorladığı Anayasa Değişikliklerine Hayır diyorum. 22- Demokratik yöntemlerle olgunlaşmamış, farklı seslere kulak vermemişlerin hazırladığı tek taraflı Anayasa Değişikliklerine Hayır diyorum. 23- Ülkemizi ve milletimizi bölünmeye doğru götüreceği anlaşılan hazmettirme sürecinin ilk adımı olan Anayasa Değişikliklerine Hayır diyorum. 24- Teröristle kucaklaşan ve milleti bölmek isteyen bir zihniyetin önünü açmamak, milletin kardeşliğini ısrarla sürdürmek için Anayasa Değişikliklerine Hayır diyorum. 25- Ülkemde bir milyon aç varken, sadece kendini yüce divandan kurtarmak için 100 trilyonu heba eden hükümete hakkımı helal etmiyor. Anayasa değişikliğine hayır diyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kelam
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 4
TÜRKE KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2010, 13:54:40 » |
|
Ben E V E T diyeceğim hemde sandığa giderken büyük bir gururla ve onurla.Binlerce ocağı söndüren 12 eylül darbesine bir tokat vurmak. Darbe anayasasında bir gedik açmak Hiç değilse vicdanlarda 12 eylülcüleri mahkum etmek için EVET.Ülkücüsüne sahip çıkmayan ülkücü müsvettelerine inat şehit olmuş ülkücü kardeşlerimizin aziz hatırasına hürmet ve ülkücülüğü kendinden müteşekkil kişilere isyan ederek EVET.Olaya sadece siyasi bir manevra gibi bakmaktan uzağı göremeyenler.Kendi taasubunda boğulup memleket insanının önünü açamayanlar alternatifsiz olduğunu söyleyip alternatif söylem eylem ve hareketten uzak olanlar kendinize saygınız yoksa bile geçmişe ve geleceğe saygınız varsa sizde E V E T deyin.
|
|
|
|
|
|
TA ALTAYLARDAN GELİR BİZİM SESİMİZ. İSLAMI SOLURUZ TERTEMİZDİR NEFESİMİZ. ALEM BİLİR TÜRKÜZ KAHRAMANDIR NESLİMİZ. TÜRKÜZ TÜRKMENİZ NE MUTLU BİZE.
|
|
|
|
vatandaş
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2010, 15:16:19 » |
|
Sayın Kelam Rumuzlu Kişi
Sende mi Bürütüs? Nerede gedik açıyorsun? Bu güne kadar 80 defa değişmiş Anayasanın hangi kısmında değişikliğe gidiyorsun.
Baksana Bürütüs, bana şu anda ülkücü olan bir tane genel müdür göster, senin gibi bende evet deyim. İhtilal döneminden daha fazla ülkücü kıyımı varken, sende kapitalist düzene uşak oluyorsunya ona üzülüyorum. Zaman aşımına uğruyacak yargılama için sadece kendini kandırır, eli kendine güldürürsün. Yapma bana numara, sende akp'lisin işte ...
|
|
|
|
|
|
NEREDE BİR TÜRK VARSA, ORAYI KALPTEN SEVMELİYİZ.
|
|
|
kelam
TESKAYSERİ

|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2010, 18:56:47 » |
|
Farkındamısın bana akp li diyen vatandaş bürütüsün oynadığı rolü sana yaptırdıklarının.Geçmiş acıları duyamadığın belli ama gelecek acılarada umursamıyorsun.Bana akp li diyorsun sen chp li misin yoksa bdp limi ha pardon birde geçmişiyle birtürlü yüzleşemeyen geçmişinden ders almaktan ziyade geleceğe ders olmaya çalışan şu bizim gönül verdiğimiz M H P vardı.Geçmişin acılarını utançlarını çirkinliklerini bile haykıramadığı için başkaları tarafından haykırıldığında a a aaaaa sahiden bizim bir şanlı geçmişimiz vardı.Adam gibi adamlarımız şehitlik uğruna ülküdaşını satmayan gencecik yaşta mahpus olmuş işkence görmüş horlanmış sahip çıkılmamış bir gençliğimiz vardı diyen birileri.İşte sizlere fırsat hemde tarihi bir fırsat o gençlere hakkını helal ettirme fırsatı onların gönlünü bir nebzede olsa alma fırsatı.Yok öyle değil ben dünün komanestlerinin bugünün bölücülerinin trenine takılacağım dersen o başka sana çıktığın bu yolda iyi yolculuklar.Ha birde şunu söyleyeyim sakın gurur yapıpta abuk sabuk cevaplar yazma.Hele bürütüs falan bunların modası geçti .Artık herkesin gözü açıldı.Gözlüğünü çıkarırsan eminim sende daha net göreceksindir.Tabi beyinlerdeki gözlüğü çıkarmak kolay değildir ama Allah yardımcın olsun.
|
|
|
|
|
|
TA ALTAYLARDAN GELİR BİZİM SESİMİZ. İSLAMI SOLURUZ TERTEMİZDİR NEFESİMİZ. ALEM BİLİR TÜRKÜZ KAHRAMANDIR NESLİMİZ. TÜRKÜZ TÜRKMENİZ NE MUTLU BİZE.
|
|
|
|
vatandaş
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2010, 19:52:06 » |
|
Dalından Kopan Yaprağın Akıbetini Rüzgar Belirler... Alparslan TÜRKEŞ
Bir zamanlar forma yazmışsın, fakat şu son sözlerin dalından kopmuş yaprak misali Erdoğan Beyin kucağına düşmüşsün haberin yok .
Sana bir köşe yazısı ile cevap vermek istiyorum.
‘Ülkücü’ avına çıkan timsahın gözyaşları!
Kemal Sunal’ın ruhu şad olsun. Tam bir ‘İbrahim Zübükzade’ fenomeni ile karşı karşıyayız. Meclis kürsüsü, belki de tarihinde hiç karşılaşmadığı, senaryosu ’önceden’ hazırlanmış olan bir ‘tiyatro’ gösterisine alet edildi. Partisinin grup toplantısında, 12 Eylül’de yapılan haksızlıkları gündeme getiren AKP iktidarının başı Tayyip Erdoğan’ın, dengeyi sağlamak için haksız yere idam edilen ülkücü şehitlerden Mustafa Pehlivanoğlu’nun ailesine yazdığı son mektubu okurken, birden bire sesi titredi, duraksadı, yutkunmaya başladı. ‘Avını’ mideye indirmeye hazırlanan timsahları bile kıskandıracak bir şekilde gözleri yaşaran Erdoğan, kısa bir aradan sonra bombayı patlattı: - “12 Eylül, bir iade-i itibar günü olacak.”
*** Her darbe önce ‘kendi çocuklarını’ yer. Tarihin garip cilvesine bakın ki, ‘darbe mahsulü’ çocuklar, babalarına diş biliyorlar. Daha düne kadar “Asmayacaktık da besleyecek miydik” diyen zatı ‘cennetlik’ ilan edenlerin, 12 Eylül’ün ‘meziyetlerinden’ dem vuranların, birden bire ‘12 Eylül ile hesaplaşmak’ nereden düştü akıllarına? 28 Şubat sürecinin mimarları ile gizlice iş tutanlar, 27 Nisan’ın mimarlarına ‘trilyonluk zırhlı araç’ tahsis edenler mi, tam 30 yıl sonra 12 Eylül cuntası ile hesaplaşacak? Daha düne kadar ülkücüleri ‘mafya kopukları’, ‘kaba milliyetçiler’, ‘ırkçılar’, ‘kafatasçılar’ olarak tarif eden Tayyip Erdoğan’ın başına kocaman bir taş mı düştü? Nereden depreşti birdenbire, şu ‘sarkık bıyıklı’ ülkücü şehit sevdası?
*** Süreç, Anayasa değişikliği ile ilgili yapılacak olan referandumu, ‘sıradan’ bir oylama olmaktan çıkarıp, “AKP iktidarı gitsin mi, kalsın mı?” noktasına doğru sürüklüyor. İktidar sahipleri, her ne kadar “Yüzde 60 civarında evet çıkacak” diye işkembe-i kübradan sallasalar da, kamuoyu araştırma şirketleri tarafından önlerine konulan sonuçlar, durumun hiç de öyle olduğunu söylemiyor. Pabucun ‘pahalıya’ patlayacağını gören Tayyip Erdoğan, oy kullanacak olan vatandaşların kafasını bulandırabilmek için, ‘korsan afiş’ astırmaya kadar akla hayale gelmeyecek taktiklere başvuruyor. Erdoğan, son günlerde oyunu, MHP’ye oy veren, ama başındaki yönetime karşı olan ülkücülerin üzerine kurmaya başladı.
12 Eylül diktasına rahmet okutacak Anayasa değişikliklerinin iki önemli hedefi var: 1-) Anayasa Mahkemesi’ni kontrol altına alıp, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ‘kuruluş felsefesini’ yansıtan ilk üç maddesi üzerindeki denetimi kaldırmak. 2-) Anayasa Mahkemesi’ne kendi adamlarını doldurup, ‘ihanetler’ ve ‘yolsuzluklar’ile ilgili açılacak olan muhtemel davalardan paçayı sıyırmak. ‘Zaman aşımına’ rağmen, 12 Eylül darbecilerini ‘koruyan’ maddenin kalkacağını iddia edenler, aslında çaktırmadan kendilerine ‘koruma’ getirmeye çalışıyorlar. Hem sağdaki, hem de soldaki saftirikleri kandırıp destek alabilmek için, oylamayı tam da 12 Eylül darbesinin yapıldığı güne denk getirdiler. Peki, ülkücüler AKP’den ‘ihaleyi’ almış olan taşeronların oyununa gelecekler mi?
*** Ülkücülük, ‘akıl’ ile hareket edip, ülke üzerinde oynanmak isteyen oyunlar karşısında uyanık ve tetikte olmaktır. Ülkücülük, ‘embesillik’ değildir.
Kaynak:http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14176
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatandaş
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2010, 19:55:36 » |
|
O gençler asılırken Erdoğan, İETT’de futbol oynuyordu!
Okan Öztürk soruyor: -Recep Bey, o gençler asılırken ne yapıyordu. Cevabı da veriyor: -İETT’de futbol oynuyordu. Ne tutuklandı, ne göz altına alındı. Şimdi Erdoğan’a inananlar diyecek ki, “Ne var bunda, o gençler için ağlayamaz mı?” Daha dün, şehit anaları gözyaşı döker ve feryatları göklere yükselirken, “Ayılma-bayılma sahnelerini televizyonlarda göstermeyin” diyen kendisi değil miydi?
*** Sahi, Tayyip Erdoğan ile aynı dönemin gençleri olan Mustafa Pehlivanoğlu ile Necdet Adalı, bir siyasi mücadele içinde olmanın sonucu olarak idam edilirken Tayyip Erdoğan ne yapıyordu? Bu konuda en güvenilir kaynak, İTTT Genel Müdürlüğü’dür. Bu kurumun İnternet sitesinde, Tayyip Erdoğan hakkında şu bilgiler veriliyor: “Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) Kaptanlık yaptığı İETT takımı şampiyon oldu Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz 1974’te geçici olarak işe alınan 16 kişiden biriydi. Altıntepe binasının temizlik ve aksayan hizmetlerini yürüteceklerdi. 15 Ekim 1975’te 9 kadro için açılan ve Türkiye’nin komşuları, yönler, aritmetikten oluşan üç soruluk imtihanı kazanarak daimi işçi oldu. İETT’deki kayıtlara göre Kaptanpaşa Mahallesi Birlik Sokak Numara 13/A adresinde oturuyordu. 1 Ekim 1976 tarihinde ise Altıntepe Daire Müdürlüğü’ndeki görevinden Spor ve Tesisler Müdürlüğü’ne nakledildi. Artık hem çalışıyor hem de top koşturuyordu. Sorumluluğunu yürüttüğü İETT’nin Şişli Garajı’ndaki kantinde takım arkadaşları Serdar Şahin ve Dursun Kara ile birlikte çalışıyordu. Fırtına gibi esen Erdoğan’ın, kaptanı olduğu İETT futbol takımı 1978 yılında İstanbul 1. Amatör Ligi Şampiyonu oldu. İETT’de yedi yıl futbol oynayan Erdoğan 18 Haziran 1981’de istifa etti. Gerekçesi ‘Özel sektörden almış olduğu uygun iş’ti. 13 Ağustos 1981’de kurumla ilişiği kesildi.” Başka bir kaynakta ise “1969 yılında 15 yaşındayken 1000 lira transfer parası alarak Camialtı Spor Kulübü’nde amatör futbolcu oldu. Daha sonra İETT Spor Kulübü’nün amatör futbolcusu oldu. İETT şampiyon olduğunda, Erdoğan da bu takımda oynamaktaydı. Erokspor Kulübünde de futbola devam etti ve 16 yıllık futbol hayatını 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında bıraktı ve daha fazla siyasi faaliyet ve girişimlerine ağırlık vermeye başladı” deniliyor. Yorum sizin!
Kaynak:http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14178
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatandaş
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2010, 20:07:32 » |
|
"SEN 36'YA AYIR, BENDEN SANA HAYIR"
SAYIN KELAM RUMUZLU KİŞİ ... ÜLKÜCÜ HAREKETİ TEMSİL EDEN BİR ÇOK SİTEYİ TARADIM FAKAT HİÇ BİRİNDE "EVET" DİYECEĞİNİ İLAN EDEN YOK, SEN ACABA HANGİ "TARAF" TANSIN
ÖRNEGİN: ORTADOĞU GAZETESİ, YENİÇAĞ GAZETESİ, ETİK HABER, ÜLKÜ HABER, ÜLKÜCÜ HABER, MİLLİ OCAK, HABERLERİNİZ.COM, YUSUFİYELİ ÜLKÜCÜLER TEŞKİLATI VB. GİBİ
DEDİM YA SEN HANGİ "TARAF"'TANSIN?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr. Ahmet AKMAZ
Şube Sekreteri
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1940
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2010, 05:23:51 » |
|
Anayasa paketini şayet okumuş iseniz; yapılan reklamların aksine 12 Eylülcülerin yargılanmaları ile ilgili bir ifade olmadığını da göreceksiniz. Ayrıca bir milletin kaderi 12 Eylülcülerin yargılanmalarına da endekslenemez. Millet, gelmişi ve geçmişi ile bir bütündür ve biz, milletin geçmişini olduğu kadar geleceğini de tefekkür etmeliyiz. Hissi tavırları bir kenara bırakarak evet ya da hayır demeden önce şu adreste http://www.kamusitesi.com/Kose_Yazilari-op-YaziyiGoster-artid-46.html bulunan tetkike bir göz atmakta fayda mülahaza ediyorum. Daha sağlıklı karar verebilmek için önümüzde epeyce bir gün var. İnşallah enine boyuna düşünür öyle karar verirsiniz.
|
|
|
|
|
|
"Koku, gülün sesidir Ve gül toprağın nefesidir."
Pardus İşletim Sistemi'ni Denediniz mi?
|
|
|
arslan şenyürek
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1010
arslan şenyürek
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2010, 08:25:26 » |
|
Hayır da hayır vardıııııııır.
|
|
|
|
|
|
TÜRKLÜK GÖKLERDE DALGALANAN BİR SANCAK, VE BİZ TÜRKLER ALLAH ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ANCAK.
|
|
|
kelam
TESKAYSERİ

|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2010, 09:27:15 » |
|
Sayın vatandaş bana hala akp li muammelesi yapıyorsun.Hayır demek için bir sürü bahaneler ortaya koymaya çalışıyorsun.Benimse evet demek için bahanelere sığınmaya ihtiyaç duymadan ortaya koyduğum bir tek gerekçe bile senin bütün bahanelerini götürüür.Ülkücüler hayır diyecek diyorsun.Sandıktan çıkan hayırları CHP BDP ilemi bölüşeceksin.diyelim yüzde 70 ile evet çıksa yüzde 30 u kaça bölüp ülkücülerin oyunu ortaya çıkaracaksın.Eyvallah herkes reyinde hürdür lakin sen şimdiden bütün ülkücülerin oyunun rengini söyleyip ipotekledin.en iyisi 13 eylül sabahını bekleyip rabbimden hayırlı sonuçlanması için dua edelim.Muhakkak ki dalından kopan yaprağın akibetini rüzgar belirler.Geçmişin komanestlerinin ülkücü düşmanlarının bölücülerin rüzgarına kim kapılmış kim se aslına sadık kalmış görelim.Ben hala ülkücü ruhu taşımaya çalışan biriyim başkaları adı ülkücü kalmış kendisi farklılaşmış olarak kendini ifade edebilir.Ben hala Alparslan Türkeşin askeri olarak kalıp isyanımı EVET ile pekiştireceğim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr. Ahmet AKMAZ
Şube Sekreteri
TESHABER

|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2010, 13:59:43 » |
|
09 Temmuz 2010, saat 22:10'da aşağıdaki yazıyı yazmışım. Olacakları görmek için ne müneccim olmaya ne evliya olmaya ne de kalb gözünün açık olmasına gerek bulunmamaktadır. Sadece ve sadece tefekkürden, aklını kullanmaktan uzaklaştırmayı hedefleyen eğitim sistemimizin nasıl çalıştığını anlamamız yeterlidir. "Yaklaşık iki ay sonra bir anayasa oylaması yapılacak. Her oylamada olduğu gibi medya yine baş rolü oynayacak ve gündemlerinde de sürekli olarak siyasî partilerin evet ya da hayır deyip demeyecekleri olacak. Başka bir ifade ile hem siyasî partilerimiz hem de medyamız anayasa'nın muhtevası ön plana çıkarmak yerine işi horoz dövüşüne getirecekler ve fikirler bu istikamette yürüyecek. Şahsen benim arzum oy kullanacak her vatandaşın oylayacakları maddeleri bir defa okumaları ve ona göre oylarını kullanmaları istikametindedir. İnşallah böyle yaparlar." 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr. Ahmet AKMAZ
Şube Sekreteri
TESHABER

|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2010, 14:10:53 » |
|
Bu mevzu ile alakalı isterseniz bir de Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Pehlivanoğlu'nu dinleyiniz. Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Pehlivanoğlu, kendisine ulaşan gazetecilere, "Biz MHP'liyiz. 12 Eylül'de oyumuz ‘Hayır' olacak" dedi. Son dönemde medyanın kendilerine ilgi göstermesini eleştiren Pehlivanoğlu, "Oğlum ve onun gibi suçsuz gençler idam edileli tam 30 yıl oldu. Medya bugüne kadar neredeydi. O cuntanın karşısına niçin dikilmediler" diye konuştu. Erdoğan'ın, "12 Eylül'de anayasa değişikliğine evet" kampanyasına destek vermeyeceğini söyleyen Necmi Pehlivanoğlu, "İyi güzel de şimdiye kadar neredeydiler. O dönemde Başbakan Erdoğan'ın mensubu olduğu parti, sağa sola kaçtı. Cuntaya tepki göstermediler" ifadesini kullandı. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kelam
TESKAYSERİ

|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2010, 15:46:47 » |
|
Tamam o bu şöyle yaptı böyle kaçtı siz ne yaptınız biz dediklerimiz ne yaptı.Cuntacı olmak la cuntaya ses çıkaramamak arasında ne fark var yada koşulsuz cunta destekçisi olmanın.O karşı bu karşı şu karşı peki yanında olanlar kimler.Rusyadanmı gelecekler yoksa İrandan mı?Yoksa insanların kafasına silah dayayarakmı evet yada hayır dedirtecekler yada herkes kendi tahlilini kendisi yaparak mı evet çi olacak. Hayır demekle akp karşıtlığı mı yapılacağını sanıyorsunuz.Hayır demekle Akp nin ekmeğine yağ sürüldüğü gibi yanında bir de sıcak çay ikram edildiğini göremiyorsanız taasub içindesinizdir.Birine karşı olduğu için zıttını yapma taasubu.helede bunu birileri istedi diye yapanlar tamda kör taasubun içinde debeliniyor demektir.Onun bunun için değil aklına yatmadığı için hayır diyene eyvallah.Lakin görünen hiç te öyle değil gibi. En güzeli her kes aklına yatanı yapsın.ama tahlili iyi yaparak getirisini götürüsünü iyi hesap ederek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr. Ahmet AKMAZ
Şube Sekreteri
TESHABER

|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2010, 07:42:03 » |
|
Hayır demekle akp karşıtlığı mı yapılacağını sanıyorsunuz.Hayır demekle Akp nin ekmeğine yağ sürüldüğü gibi yanında bir de sıcak çay ikram edildiğini göremiyorsanız taasub içindesinizdir.
Yukarıdaki sözlerinizle şahsımı -aşağıdaki yazıma rağmen- "taassub içinde gösterebilmenizi önemsemedim ancak bu günlerde duygu sömürüsüne alet edilen idam sehpasında can vermiş bir vatan evladının acılı babasının hislerini Birine karşı olduğu için zıttını yapma taasubu.helede bunu birileri istedi diye yapanlar tamda kör taasubun içinde debeliniyor demektir.Onun bunun için değil aklına yatmadığı için hayır diyene eyvallah.Lakin görünen hiç te öyle değil gibi.
olarak değerlendirmenize ne diyeceğimi bilemedim!...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurt_alan
YENİ ÜYE
Teşekkür Sayısı: 0
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 24, 2010, 12:27:44 » |
|
Yav bırakın Allah aşkına evet mi diyecekmişiz, hayır mı diyecekmişiz filan... Anayasa gibi hassas mevzularda referandum yapmak için “ahtapot beyni” değil, “vatandaş şuuru” lazım!
Bakın...
*
Ordu'nun tabiat harikası Perşembe Yaylası, taa 1991'de turizm merkezi ilan edilmişti. Tesis falan yapılmadı, bari hayvanlar otlasın diye mera yapıldı. Gel zaman git zaman, önceki sene TOKİ musallat oldu, “ver merayı bana, villalar yapayım sana” dedi. Tarım İl Müdürlüğü Mera Komisyonu şak diye toplandı, birinci sınıf merayı, mera kapsamından çıkardı iyi mi... Üstelik “toprak bedava, 20 senelik ot parasını öde, al” dedi. TOKİ, üç kuruş ot parasına, 450 bin metrekarelik meraya oturdu, caanım yeşillikte pata küte inşaata başladı. Başladı ama... “İyi de birader, biz hayvanları nerede otlatacağız” diyen “çoban” Muharrem Yumbul, zart diye gitti, avukat bile tutmadan, bi başına, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme inceledi, “yok öyle yağma, çoban haklı” dedi, şırrak diye durdurdu TOKİ inşaatını.
*
Çoban “hayır” dedi yani.
*
İstanbullu hayırsever bi aile, Florya'daki 95 dönümlük muhteşem arazisini “hastane yapılsın” diye, SSK'ya bağışladı. Hastane mastane yapılmadı tabii... Reform yapıyoruz ayaklarıyla SSK'yı lağvettiler. Hastane için bağışlanan araziyi de, TOKİ'ye devrettiler. TOKİ “hastaneyi boşverin, ben buraya rezidans yapayım, iş merkezi yapayım” dedi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Büyükşehir Belediye Meclisi, bu öneriyi fevkalade buldu, son sürat onay çıktı. TOKİ de son sürat ihaleye çıktı. İhaleyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadının ortak olduğu şirket kazandı. Win-win oldu.
*
İstanbul “evet” dedi yani.
*
Böylece... Dağdaki çoban “hayvanları”nın merasını kaptırmazken; “insanlara” hastane yapılması gereken katrilyonluk arazi, kaptırıldı.
*
Dolayısıyla, “dağdaki çobanla benim oyum eşit mi olacak şekerim” tartışmasına yeniden başlamakta fayda var... Eşit olmamalı... Çobanın oyu, en az iki sayılmalı!
YILMAZ ÖZDİL
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dberkok
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 27, 2010, 00:10:48 » |
|
En kestirme yoldan;
"evet", AKP ve BOP eşbaşkanı Erdoğan'ın millete zulümlerinin devamına rıza göstermektir.
"Hayır" Erdoğan ve avanesini "Yüce Divan"a yollamaktır.
Bin oyum olsa binini de hayır olarak kullanacağım...
Vesselam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karahalka
YENİ ÜYE
Teşekkür Sayısı: 0
|
 |
« Yanıtla #16 : Ağustos 02, 2010, 15:40:25 » |
|
Olmayacak bir yargılamanın yapılacağını söyleyenlere inat H A Y I R..... Neden 12 Eylülcüler yargılanabilir mi? 15, Maddenin kalkması yargılama yolunu açar mı? Çıkan karar zaman aşımına uğramasa bile geriye dönük işler mi?.......... Sonuç 12 Eylülden yara almayanların 12 eylülden hesap soracağız mantığına karşı olduğum için H A Y I R
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metebilge
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 7
|
 |
« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2010, 19:56:36 » |
|
12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacak insanlardan bazıları “Hayır da HAYIR vardır” söyleminin arkasına sığınarak niçin Hayır dediklerini izah etmeden işin kolayına kaçıyorlar ve Hayır gerekçelerini sadece hükümet aleyhtarlığı yaparak geçiştiriyorlar. Evet diyecekler ise kendilerine göre haklı bir gerekçe bulduklarını zannederek birkaç madde ile kendilerini sınırlandırıp içeriğini bile bilmeden sadece mış gibi olan maddeler üzerinden Evet propagandası yapıyorlar. Hem de bunu büyük bir gururla yaptıklarını da ballandırarak anlatıyorlar. Yaptığım incelemede bu Anayasa değişikliğinde dikkatimi çeken birkaç hususu anlattıktan sonra maddeleri tek tek inceleyerek her madde üzerinde ayrı ayrı yorumlarımı yapacağım. Bu Anayasa değişikliğinde asıl değiştirilmek istenen maddeler ile Truva atı olarak yerleştirilmiş ve ciddi bir işlevi olmayan ancak oy avcılığı yapan maddeler var. Eğer bu maddeler Truva atı ya da oy avcılığı değil ise maddelerin konularına göre sınıflandırılıp ayrı ayrı oylanması gerekirdi ki bu durum kanun koyucuya anayasada tavsiye ediliyor. (Anayasa m. 175) Bir diğer konu da Hayır diyen CHP ve MHP yi kol kola göstermek hatta BDP yi de bu safa dâhil etme yanlışı. Sandığa gitmeyin diyen BDP nin asıl istediği bu değişikliğe destek vermek ama ağabeylerinden aldıkları talimat gereği bu tavrı sergiliyorlar ki AKP ile kol kola görüntüsü oluşup vatandaşta olumsuz düşünce hâsıl olmasın. O halde bu durum kime getiri sağlar tabi ki AKP ye. Kaldı ki el altından evet propagandası yaptığı duyumları da geliyor. Evet diyen AKP ise her zamanki zavallı mağdur rolünü oynayarak, düne kadar hakaret ettikleri insanların değerlerini ajite ederek, sanki 12 Eylül Anayasasında ilk defa değişiklik yapılıyormuş havası verilerek oy toplama peşinde. Hatta işi daha da ileri götürerek hayır diyecekleri darbeci, faşist gibi suçlarla itham ediyorlar. Yandaşları ise işi din taraftarlığı ya da düşmanlığı şekline getirmiş. Özellikle ülkücüler üzerinden rant sağlama derdine düşmüşler. Her gün bir gazetede eski(!) ülkücü(!) reis(!)lerden birinin evet dediği haberi. Yazının bundan sonraki bölümü Anayasa Değişikliği maddelerinin incelenmesi ve yorumlarının yapılması. Bu bölüm düşünen, üreten, fikir sahibi olan, Allahın verdiği en büyük nimet olan AKLINI KULLANANLAR için. Referandumda evet ya da hayır derken yüce(!) makamlardan işaret bekleyenlere bundan sonraki bölümün bir faydası olmaz. Yorumlar ise tamamen kişiseldir ve sadece yazanı bağlar. Madde 1; YORUM: Evet denilebilecek bir madde ancak şimdiye kadar çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gazilerden kime ayrıcalık tanındı da itiraz eden oldu. (Truva Atı) Madde 2; YORUM: Evet denilebilecek bir madde. Her gün yeni cep telefonu kayıtlarının ortaya çıktığı, mahrem yerlerin bile gözetlendiği ortamda hangi kişisel verilerin korunması istenecek. Kaldı ki bu dinleme ve izleme işlerinin ve bunların TARAFsızca ifşasının baş müsebbibi başbakan iken. ( http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=8979 ) ( Truva Atı) Madde 3; YORUM: Yurt dışına çıkış yasaklarının sadece hâkim kararına bağlanması suçlu olan kişilerin soruşturma başlayınca yurt dışına kaçmasına sebep olabilir. Çok ta olumlu bulmadım. Madde 4; YORUM: Çocuklar korunsun derken terör yandaşlarının korunması sağlanmaya mı çalışılıyor acaba? (Truva Atı) Madde 5; YORUM: Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olabilme hakkının ne anlama geldiğini çözemedim. Madde 6; YORUM: 4688 sayılı sendikalar kanununda benzer şekilde Uzlaştırma Kurulu var. Toplu görüşmeler çoğu kez Uzlaştırma Kuruluna gitti ama Hükümet Uzlaştırma Kurulu kararlarını dikkate almadı. 8 yıldır iktidarda olan, uzlaştırma kurulu kararlarını yok sayan bir hükümetin böyle bir madde hazırlaması pek inandırıcı görünüyor. Konu hakkında pek bilgisi olmayan memurların sadece bu maddeyi okuyunca memurlar için çok iyi olabileceğini düşünerek evet diyebilmesi için hazırlanmış. (Truva Atı) Madde 7; YORUM: Grev esnasında meydana gelebilecek maddi zararlardan sendikaların sorumlu olması kaldırılarak sendikalardan destek alınma amacıyla hazırlanmış sanki.(Truva Atı) Madde 8; YORUM: Kamu Denetçiliği Kurumu kuruluyor. İyi bir durum gibi görünüyor.(Truva Atı) Madde 9; YORUM: Parti kapatılmasına sebep olan Milletvekillerinin vekillikleri düşmeyecek. Parti kapatılması için kanunen suç işlemiş olunacak, bu suç sabit görülüp parti kapatılacak ama bu suçlu milletin meclisinde maaş alarak görev(!) yapacak. Bunun adı da demokratikleşme olacak. Madde 10; YORUM: Meclis Başkanlık divanı ile ilgili teknik bir konu. Milleti ne kadar ilgilendirir, ya da milletin ne işine yarar, ya da demokratikleşme ile ne alakası var? Madde 11; YORUM: Yıllarca namaz kılanların askeriyeden atıldığı şeklindeki propagandanın meyvesini toplama(!) maddesi. Disiplinsizlik nedeni ile ordudan ilişiği kesilenlere karara karşı yargıya gitme yolu açılıyor. Namaz kıldıkları için(!) bu milletin evlatlarını ordudan atanlara haddini bildirecek bir yasa!!! Madde 13; YORUM: Uyarı ve kınama cezalarına itiraz yolu getiriliyor. Memurlar için olumlu bir karar. (Truva Atı) Madde 14; YORUM: Hakim ve savcıların denetimlerinde Adalet Bakanlığının iznini kaldırıyor gibi. Ama düzenlemeler yeni bir kanunla yapılacağı için ne olacağı belli değil. Yeni bir iç denetim sistemi getiriyor gibi görünüyor. Madde 15; YORUM: Sivillerin askerlere karşı suç da işlemiş olsalar Askeri Mahkemelerde yargılanmalarını engelleyen bir madde. Madde 16; YORUM: On bir olan Anayasa Mahkemesi üye sayısı on yediye çıkıyor. Bunların üç tanesini TBMM on dört tanesini ise Cumhurbaşkanı seçecek. Bu seçimlerle ilgili yapılan değişiklikler tabloda belirtilmiştir. Anayasa Mahkemesi üniversitelerin hukuk fakültesi dışındaki bölümlerden üye seçimini iptal etmiştir. Ayrıca kurumların kendi içlerinde yapılacak seçimlerde her üyenin bir oy kullanmasını iptal ederek seçilecek üye kadar oy kullanmasının önünü açmıştır. İptal edilen konular tamamen teknik konu olup kopartılan fırtına mağdur edebiyatının bir ürünü. İçerikte bir değişiklik yapılmamış. Bu değişiklikle Anayasa Mahkemesini yürütmenin denetimine bırakılıyor. Çünkü 3 üye TBMM’de seçiliyor. Ayrıca seçilecek olan hâkim ve savcıların amiri Adalet Bakanı. YÖK üyelerini de kendilerine göre seçtiler mi Anayasa Mahkemesinin salt çoğunluğu yürütmenin kontrolüne girmiş oluyor. Anayasa Mahkemesinin görevlerinden biri de yürütmeyi Yüce Divan sıfatı ile yargılıyor olması. Bu değişiklikle yürütmeyi yüce divan sıfatıyla yargılayabilecek olanlar yürütmenin kontrolüne giriyor. Madde 18; YORUM: Meclis Başkanı, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının da Yüce Divanda yargılanmasının önünü açıyor. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapma imkânı getiriyor. Madde 19; YORUM: Anayasa Mahkemesini bölümlere ayırarak çalışma ve yargılama usullerini düzenliyor. Madde 22; YORUM: Hakim ve savcıların amiri Adalet Bakanı dolayısıyla HSYK’nın 10 üyesi direk Adalet Bakanına bağlanmış oluyor. Böylece HSYK tamamen Adalet Bakanının emrindeki bir kurum haline getiriliyor. Yargı bağımsızlığı ortadan kalkıyor. Madde 23; YORUM: Ekonomik ve Sosyal Konseyin oluşturuluyor ama sadece görüş bildiriyor. Madde 24; YORUM: Bu maddenin Anayasadan kaldırılması ile 12 Eylül darbecilerinin yargılanacağını zannetmek en hafif tabiri ile safdillik olur. Zaman aşımı meselesi asıl önemli olan “fiilin işlendiği dönemde suç olmayan bir durumu yeni kanunla suç haline getirseniz bile bundan dolayı kimse yargılanamaz” hükmünü gözden kaçırmak için tartışılan bir konu. Kaldı ki zaman aşımı konusunda da birçok görüş ayrılığı var. Anayasa değişikliği yapanların hedefi darbecileri yargılamak ise 28 Şubatçıları ve 27 Nisancıları yargılasınlar. Hem bunun için önlerinde ne yasal ne de anayasal bir engel var. 28 Şubatçıları kendi firmalarında danışman olarak çalıştıran, 27 Nisancılara özel zırhlı araç tahsis eden bir zihniyet nasıl bu konu da samimi olabilir. Kaldı ki bunlar 12 Eylül zamanında darbecileri en çok alkışlayan bu ortamdan en çok faydalanan grup değil miydi? ( Truva Atı ) Madde 25; YORUM: Geçici maddeler değiştirilen maddelerin uygulanması ile ilgili.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kelam
TESKAYSERİ

|
 |
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2010, 13:16:44 » |
|
Ben E V E T diyorum başkalarının ne dediğine ne yaptığına aldırmadan .Ben evet diyorum.Benim için göstergesi tam zıddını yapmakla doğruyu yaptığıma emin olduğum C H P hayır dediği için.Ben evet diyorum.Alparslan Türkeş' in evet diyeceğine emin olduğum için.Ben evet diyorum yargının kendi işinden başka bir şeyle meşgul olmaması için. Ben evet diyorum Askerin artık halktan kopuk halkın üstündeymiş gibi yaşamaması için.Ben evet diyorum Halkın üstünde bir başka güç olmadığını herkesin görmesi için.Ben Evet diyorum benim evetimle hayırsızların hayırını hayra çevirmek için.Ben evet diyorum...... Daha çok şey için evet denileceğini burada sıralayabilirim.Lakin yazdıklarım bile E V E T demek için yeterli olacaktır.Hayır diyene saygım vardır.Lütfen E V E T diyenlerede saygılı olmayı sürdürelim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eleştirmen
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 6
|
 |
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2010, 14:56:09 » |
|
Senin bu şiirini Tayyip söylesin bende evet diyeceğim, Türküm diyemeyen bir kişinin peşine takılmaktansa ölmeyi yeğlerim. Bu yüzden Hayır Diyorum.
H A Y I R
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metebilge
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 7
|
 |
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2010, 17:14:19 » |
|
Benim için göstergesi tam zıddını yapmakla doğruyu yaptığıma emin olduğum C H P hayır dediği için.Ben evet diyorum. (  ) Alparslan Türkeş' in evet diyeceğine emin olduğum için. (!!!)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|