TESHABER - Kamu Çalışanlarının Buluşma Adresi
Ağustos 01, 2010, 05:27:34 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

PORTAL   Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ana sınıfı eğitimi zora girdi  (Okunma Sayısı 22 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
FatmaTurgutalp
ÇOK ÖZEL ÜYE

Teşekkür Sayısı: 2926
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 14, 2009, 12:59:11 »

Ana sınıfı eğitimi zora girdi

Yeni eğitim sezonunda 32 ilde zorunlu olacak okul öncesi eğitim, Danıştay'ın 'usta öğreticilik' sistemini iptal etmesi ile birlikte fiyaskoyla sonuçlandı.

Bugün 14 Eylül 2009 eğitim öğretim yılına ana sınıfı ve İÖO 1. sınıf öğrencileri ile birlikte başlangıç yapıldı. Bir hafta süre ile bu yavrularımız okula uyum maksadıyla büyüklerinden 1 hafta önce başladılar. Alt yapı ve öğretmenin yetersiz olduğu bir ortamda eğitim– öğretim hayatına başlayan bu yavrularımıza başarılar diliyoruz.

Resmi makamların açıkladığına göre bu yıl 22 bin anasınıfı öğretmenine ihtiyac duyan MEB, Maliye Bakanlığı'ndan 17 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu istedi. Ancak 14 Eylül 2009 tarihinde yapılan öğretmen atamasında 5356 ana sınıfı öğretmeni kadrosu alınabildi. Bu durumda ana sınıfına kayıt yaptıran minikler öğretmensiz kalacaklar.

Danıştay, okulöncesinde öğretmen yerine usta öğretici görevlendirilemeyeceği gerekçesiyle 'usta öğreticilik' sistemini 3 Eylül 2009 da iptal etti. Bu karar, yeni öğretim sezonundan itibaren 32 ilde zorunlu olması planlanan anasınıfı eğitimini sıkıntıya düşürdü.

Ali İhsan ÖZTÜRK
                                                                              Şube Başkanı

Bir seçim yapmanız gerektiğinde; seçmemek de bir seçimdir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!