Muallim Ayhan
YENİ ÜYE
Teşekkür Sayısı: -2
|
 |
« : Mayıs 27, 2009, 23:22:02 » |
|
Acemisin atışmada Çık meydan gör Müfettiş Bey… Çıran şimdi tutuşmada Yak meydan kor Müfettiş Bey
Madem atışmak istersin. Çık meydana Muallim Bey… Sesi gür şairim dersin. Ak meydana Muallim Bey…
Muallim’ e yapma çağrı, Yel eserken açma bağrı, Sen üşürsün başın ağrı, Tek meydan ver Müfettiş Bey…
Sen yenersen bu çırağı, Toplarım tası tarağı, İşte o vakit bayrağı, Dik meydana Muallim Bey…
Çırak bilir çıraklığını, Şiirin de duraklığını, Mağlup beyaz bayraklığını, Dik meydan var Müfettiş Bey…
Müfettişin daha çırak, Korkuyu kaygıyı bırak, Maçı kazan balon bayrak, Tak meydana muallim Bey…
Deyişlerde yoktur durak, Usta gör de öğren çırak, Al eline beyaz bayrak, Tak meydan var Müfettiş Bey
Çok şair var; atar-tutar, Sağda-solda çalım satar, Niceleri cirit atar, Bak meydana Muallim Bey…
Bana yapma atıf vurgu, Git yoluna etme kurgu, Almış seni şimdi korku, Bak meydan zor Müfettiş Bey…
Melikgazi, Kocasinan Yahyalı, Develi, Bünyan Varsa her ne kadar insan Çek Meydana Muallim Bey…
Duysa gelir yüzler binler, Yanık sesi herkes dinler, Biz çıkınca gör bak inler, Çok meydanlar Müfettiş Bey…
Yığ sofraya mezeleri, Yenileri, tazeleri. Dörtlükleri, dizeleri Ek meydana Muallim Bey…
Dedim şimdi zorlanırsın, Yanıp yanıp korlanırsın, Biz anlarız darlanırsın Ek meydan şer Müfettiş Bey…
Çekinmeden aç çıkını, Görelim nedir yekûnu. Meraklandırma yükünü, Dök meydana Muallim Bey
Biz öğrendik geze geze, Usta dinle gel yüz yüze, Söylediğin kuru söze, Tok meydanlar Müfettiş Bey…
Bol şeker, az tuz yakışır, Latifeli söz yakışır, Ne leke ne toz yakışır, Pak meydana Muallim Bey…
Şeker ile katma tuzu, Çırptım aldım gitti tozu, Paylaştık mı bilmem kozu, Yok, meydan der Müfettiş Bey…
Olmuşsun Muallim Ayhan Nene gerek başka unvan? Fazladır iki pehlivan Tek meydana Muallim Bey
Şairlik de virajdasın, Ben yoldayım garajdasın, Denizdeyim barajdasın, Ak meydan gör müfettiş bey
Otuz sene gittim kursa Yine kapılmadım hırsa. Haydi, kaç kurşunun varsa, Sık meydana Muallim Bey…
Muallim’ der hırsla olmaz Hak vergisi kursla olmaz. Şairlik de dersle olmaz. Sek meydan dar Müfettiş Bey
Bizde olmaz kardeş, abi Eline düşen rakibi Hiç acıma çivi gibi Çak meydana Muallim Bey…
Göğe ermez atma taşlar, Bak Muallim söze başlar, Rakibini vurur haşlar, Çek meydan hür Müfettiş Bey…
Gücün varsa vur tırpanı, Yanacaksa yansın canı. Haydi, Müfettiş Osman’ı Yık meydana Muallim Bey…
Al eline beyaz kâğıt Yak kendine birkaç ağıt Geze geze dolaş dağıt Pek meydan var Müfettiş Bey… Muallim Ayhan Bingöl
Bu şiirin hikayesi:
Bu Atışma: Osman Düşüngel İlköğretim Okulu Öğretmeni Muallim Ayhan ile İlköğretim Müfettişi Osman Bulut Söz Atışmasıdır. KAYSERİ 17.05.2009
|