TESHABER - Kamu Çalışanlarının Buluşma Adresi
Eylül 08, 2010, 09:26:35 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

PORTAL   Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: LÜTFEN OKUYUP DEĞERLENDİRİNİZ!  (Okunma Sayısı 976 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BAŞKAN
www.teshaber.org

Teşekkür Sayısı: 2431
Çevrimdışı Çevrimdışı

HATA YAPMAKTAN KORKANLAR HİÇBİR ŞEY YAPAMAZLAR

« : Kasım 08, 2008, 20:48:28 »

Değerli Kamu Çalışanları; Siz değerli üye ve kamu çalışanlarının görüşleri bizim için çok önemlidir. Çünkü bizler sizler adına faaliyet yapıyoruz.  Lütfen aşağıdaki maddeleri işyeri, ilçe, il ve Ülke genelini göz önünde bulundurarak değerlendiriniz.

a) Sendikaları üye sayıları açısından değerlendiriniz?
b) Sendikal olarak dezavantajlarımız nelerdir?
c) Sendikal olarak avantajlarımız nelerdir?
d) Neleri doğru yapıyoruz? Nerde yanlış yapıyoruz, özeleştiri, doğrusunu nasıl yaparız?
e) Size göre sendikalara üye olmayan Kamu Çalışanlarının gerekçeleri nelerdir?

BAŞKAN
www.teshaber.org

Teşekkür Sayısı: 2431
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2008, 18:10:10 »

Arkadaşlar, okuyup geçin demedik ki lütfen değerlendirme de yapınız...

Maddelerin hepsini olmasa bile birkaçını değerlendirebilirsiniz...

DELİ DUMRUL
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2008, 18:57:13 »

Sorular çalışmadığımız yerlerden çıktı. Biraz çalışıp hazırlık yapalım sonra yazarız. Smiley
TcKaY1
Süleyman Özbaş
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 976
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2008, 21:58:52 »

Yorumlamak ve değerlendirmek her zaman zordur. Performans ödevleri gibi bir süre verilirse daha güzel olur. Notla değerlendirme olmasa bile balla değerlendirme yapılabilir. Çünkü bal yiyen parmağını yalar. Bizim klavyeye bal sürülse belki klavye aşka gelir.  :Smiley :Smiley

"DÜŞMANIM DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇİNCEYE KADAR BEN DE ONUN AMANSIZ DÜŞMANIYIM"

ATATÜRK
Dr. Ahmet AKMAZ
Şube Sekreteri
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1940
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2008, 17:20:47 »

Peki Başkanım, sizin gül hatırınız için e şıkkını değerlendiriyorum.

Bana göre Kamu Çalışanlarının sendikalara üye olmamasındaki en mühim sebep, sendikalarda görev yapan sendikacıların  güven vermeyen tutum ve tavırlarıdır.

"Koku, gülün sesidir
Ve gül toprağın nefesidir."

Pardus İşletim Sistemi'ni Denediniz mi?
kayserilidelikurt
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 318
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2008, 23:24:06 »

Başkanım harika bir konu bence okullara inip öğretmen arkadaşlara bir anket şeklinde sunalım.
vedat başkan
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 527
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2008, 13:01:15 »

Sayın Başkanım ,zaman tüm sendikaların ve bazı iş yerlerinin AR-GE çalışmaları yapmaktadırlar,her kurum ve iş yerleri gücünü çalışanlardan alır.Çalışanlar, kurumuna ve yönetenlere güvendikleri takdirde başaramayacakları ,çözemeyecekleri sorunları kalmaz.
Bizler sizin gibi yetenekli ve dürüst insanlarla çalışmaktan onur duyarız.Sendikalı olmak bir ayrıcalıktır. Tüm çalışanların sendikalı olmaları dileği ile.
vedat başkan
TESKAYSERİ

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2008, 09:23:38 »

MALUMUN İLANI
Bu bir hayal ürünüdür, gerçek kurum, kuruluş ve kişilerle  ilgili değildir.
SENDİKAYA üye olmayanlara niçin sendikaya üye olmuyorsunuz diye sorduğumuzda alınan cevap "SENDİKA" bizim için ne yaptı, cevabı ile karşılaşıyoruz.Biz de onlara çalışmaları anlatıyoruz ayrıca yayınlanan bültenleri veriyoruz ama yinede ikna olmuyorlar amaç belli bahane üretmek.
Bende onlara soruyorum "SİZ SENDİKA İÇİN NE YAPTINIZ Kİ" sendikalardan ne bekliyorsunuz.
Üye olmayanlar sanıyorlar ki biz elimizi taşın altına koymayalım birileri bizim için yapsın külfete katlanmayalım...Ama nimet olursa paylaşalım.
 Bu gelenek ;Devlet Baba yapsın ,birileri ön ayak olsun tehlike varsa bize dokunmasın eh nimette varsa sizden önce ben varım.Bu tür düşüncede olanlara ne denir bilmiyorum.
Devlet Baba gelenegine sahip olurlar ama......
1-Karizmatik lider isterler (kendi egoları pasif olduğundan)
2-Kendileri düşüncelerinde dürüst değiller ama dürüst lider olsun isterler
3-Korkaktırlar ,korkularını devlet babanın gücü ile kullanmak isterler.
4-Bana değmeyen yılan bin yaşasın (safsatasına inanırlar)
5-Genel mantıkları; e bu toplumdan ne beklenir derler ama kendilerinin bu toplumda olduklarını unuturlar.
6-Menfaatcıdırlar, menfaatlarına dokundurtmazlar ancak kendilerine zarar gelmeyeyeceğini anlarlarsa ;Bir kürdan için ,ormanı yakarlar.
      Sayın arkadaşlar daha söyleyeceğim çok laf var ama misyonum,belimi kırıyor.
Bunları sendikal faaliyetlere katmak için (hangi sendika olursa olsun)
1-İyi siyaset bilmek ama ,siyaset yapmamak.
2-Onlara ihtiyacımızın olduğunu hissettirmek.(birey olmalarının farkına varmaları için)
3-Üyeliklerinden dolayı kendilerine zarar gelmeyeceğini garanti etmek.
4-İktidadara gelindiğinde makamlarına zarar gelmeyeceğini taahhüt etme,
5-Makam bekleyenlere makam vermeyi garanti etmek.
6-"O"kişi sendikada ise ben üye olmam diyenlere :Sen üye ol ,o istifa edecek  diye söylemek.
7-Size olumsuz mesaj veren üyeler ,siz üye olunca onlar ayrılacak diye söylemek.
8-Ekenomik olarak sizi rahatlatacağız,kredi çekerseniz kefil olacağız
Teşekkürler saygılar sunarız. Böyle bir üyeyi nasıl bulabiliriz diye düşünüyorum.
avanoglu
TESKAYSERİ
**

Teşekkür Sayısı: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2008, 13:18:18 »

biraz önce yorumum eksik kaldı.
SENDİKAYA üye olmayanlara niçin sendikaya üye olmuyorsunuz diye sorduğumuzda alınan cevap SENDİKA bizim için ne yaptı, cevabı ile karşılaşıyoruz.Bizde onlara çalışmaları anlatıyoruz ayrıca yayınlanan bültenleri veriyoruz ama yinede ikna olmuyorlar amaç belli bahane üretmek.
Bende onlara soruyorum SİZ SENDİKA İÇİN NE YAPTINIZ Kİ sendikalardan ne bekliyorsunuz.
Üye olmayanlar sanıyorlar ki biz elimzi taşın altına koymayalım birileri bizim için yapsın külfete katlanmayalım...Ama niymet olursa paylaşalım.
 Bu gelenek ;Devlet Baba yapsın ,birileri önayak olsun tehlike varsa bize dokunmasın eh niymette varsa sizden önce ben varım.Bu tür düşüncede olanlara ne denir bilmiyorum.
1-Karizmatik lider isterler (kendi egolarının pasif olduğundan)
2-Kendileri düşüncelerinde dürüst değiller ama (dürüst lider olsun isterler)
3-Korkaktırlar ,korkularını devlet baba gücü ile kullanmak isterler.
5-Genel mantıkları e bu toplumdan ne beklenir derler ama kendilerinin bu toplumda olduklarını unuturlar.
6-Menfaatcıdırlar, menfaatlarına dokundurtmazlar ancak kendilerine zarar gelmeyeyeceğini anlarlarsa ;(Bir kürdan için ,ormanı yakarlar)
Yinede bunları üye yapmak için:
2-Onlara ihtiyacımızın olduğunu hissettirmek.(birey olmalarının farkına varmaları için)
4-İktidadara gelindiğinde makamlarına zarar gelmeyeceğini tahüt etme,
5-Makam bekleyenlere makam vermeyi tahüt etmek.

Güzel tesbitler katılmamak elde değil. Teşekkür ederiz...
Osman Özsu
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 102
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2008, 14:55:32 »

Alıntı
Yinede bunları üye yapmak için:
4-İktidadara gelindiğinde makamlarına zarar gelmeyeceğini tahüt etme,
5-Makam bekleyenlere makam vermeyi tahüt etmek.

4 ve 5. maddeler ne anlama geliyor? İktidara gelen kim? Makamlarına zarar gelmeyeceğini taahhüt etmek, makam bekleyenlere makam taahhüt etmek ne anlama geliyor.
Makam hak edenindir. Taahhüt edilenin değildir.
Böyle olursa mevcutlardan hiçbir farkımız olmaz.
vedat başkan
TESKAYSERİ

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2008, 10:27:37 »

Sayın Osman Hocam, haklısınız o maddeleri elbette biliyorum o makamlar hak edenlerindir .Ben kinaye olsun diye yazdım.
birilerini incitmek için yazmadım malmu ilan etme babından.Elbette bir makama gele bilmek için bilgili olmak becerili olmak o makamı hak edecek sınavları kazanmak üstün karekter sahibi olmak bu Bizim idalimiz sendikamızın ve tüm çalışanların istekleri bunlardır. Teşekkür ederim saygılar
Bozkurt
www.teshaber.org

Teşekkür Sayısı: 1259
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2008, 17:13:31 »

MALUMUN İLANI
Bu bir hayal ürünüdür, gerçek kurum, kuruluş ve kişilerle  ilgili değildir.
SENDİKAYA üye olmayanlara niçin sendikaya üye olmuyorsunuz diye sorduğumuzda alınan cevap "SENDİKA" bizim için ne yaptı, cevabı ile karşılaşıyoruz.Biz de onlara çalışmaları anlatıyoruz ayrıca yayınlanan bültenleri veriyoruz ama yinede ikna olmuyorlar amaç belli bahane üretmek.
Bende onlara soruyorum "SİZ SENDİKA İÇİN NE YAPTINIZ Kİ" sendikalardan ne bekliyorsunuz.
Üye olmayanlar sanıyorlar ki biz elimizi taşın altına koymayalım birileri bizim için yapsın külfete katlanmayalım...Ama nimet olursa paylaşalım.
 Bu gelenek ;Devlet Baba yapsın ,birileri ön ayak olsun tehlike varsa bize dokunmasın eh nimette varsa sizden önce ben varım.Bu tür düşüncede olanlara ne denir bilmiyorum.
1-Karizmatik lider isterler (kendi egoları pasif olduğundan)
2-Kendileri düşüncelerinde dürüst değiller ama dürüst lider olsun isterler
3-Korkaktırlar ,korkularını devlet babanın gücü ile kullanmak isterler.
5-Genel mantıkları; e bu toplumdan ne beklenir derler ama kendilerinin bu toplumda olduklarını unuturlar.
6-Menfaatcıdırlar, menfaatlarına dokundurtmazlar ancak kendilerine zarar gelmeyeyeceğini anlarlarsa ;Bir kürdan için ,ormanı yakarlar.
Bunları sendikal faaliyetlere katmak için (hangi sendika olursa olsun)
4-İktidadara gelindiğinde makamlarına zarar gelmeyeceğini taahhüt etme,
5-Makam bekleyenlere makam vermeyi garanti etmek.
6-"O"kişi sendikada ise ben üye olmam diyenlere :Sen üye ol ,o istifa edecek  diye söylemek.
7-Size olumsuz mesaj veren üyeler ,siz üye olunca onlar ayrılacak diye söylemek.
8-Ekenomik olarak sizi rahatlatacağız,kredi çekerseniz kefil olacağız
Teşekkürler saygılar sunarız. Böyle bir üyeyi nasıl bulabiliriz diye düşünüyorum.

İşte bilge bir sendikacının tespitleri. Yazdıklarınızla bize tecrübenin önemini bir kez daha gösterdiniz. Teşekkür ederim Vedat Hocam.

"Ehl-i irfân arasında aradım kıldım taleb
Her hüner makbûl imiş illâ edeb illâ edeb "
kayserilidelikurt
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 318
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2008, 18:04:35 »

Maalesef öğretmenlerimizin sendikalardan uzak kalma sebebi sendikanın yandaşı olduğu partidir. Partizanlığı hiçbir sendika 2. plana atamamıştır. Böyle oluncada iktidar sendikası varken muhalefet sendikasına niye üye olayım diyor. Oysaki hangi sendika yetkili üye sayısı fazla üyelerinin sözü oluyor hakkını arıyor demiyor.
İyi siyaset bilmek ama ,siyaset yapmamak. Vedat hocama katılıyorum.
TcKaY1
Süleyman Özbaş
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 976
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2008, 21:26:05 »

a)Sendikaları üye sayıları açısından değerlendiriniz?
DSP-MHP-ANAP hükümeti döneminde DSP’nin MEB’i alması neticesinde bu sendikaya büyük oranda üye kaydolmuştur. DSP’nin hükümetten düşmesi ve Eğitim-Sen’in malum örgütün sözcülüğüne soyunması üye sayısı açısından büyük bir kayba uğramalarına yol açmış ve kendi içlerinden ayrılan kişiler de yeni bir sendika kurarak güç kaybına uğratmışlar ve yetkili sendika olamamışlardır.

Eğitim Bir Sen ise AKP’nin iktidara gelmesiyle kadrolarını bu sendikanın üyeleriyle takviye etmiştir. Hal böyle olunca bir yerlere varmak isteyenler, koltuk merakı olanlar, tayin yaptırma gibi kişisel zaafları olan insanlarda bu sendikaya katılmışlardır. Yönetici kadrolarına geçen bu sendikaya mensup kişiler okul çalışanlarını kendi sendikalarına belirli sebeplerle kaydettirmişlerdir.

Türk Eğitim-Sen ise AKP hükümetinin icraatlarına büyük bir direniş göstermiş ve açtığı davalar ve yaptığı eylemlerle AKP’nin iktidarına rağmen üye sayısında büyük bir artış kaydederek yetkili sendika olmuştur. Taşrada gerçekten bu işi özümsemiş yönetimler dik duruşlarıyla sendikanın gücünü göstermişlerdir. Bazı illerde yöneticiler çalışma sahası olarak koltuklarını görmüşlerdir. Sendikacılığın özünü iyi benimseyememiş insanlar daha farklı noktalara taşıyabilecekleri bu sendikayı zaafa uğratıp üye sayısında kayıplara bile yol açmışlardır. Genel Merkez bu konuda yapılan faaliyetlerle ilgili denetim mekanizmasını çalıştırabilmelidir. Yoksa bu tür yöneticiler başarısızlığa her zaman destek olacaklardır.

b)Sendikal olarak dezavantajlarımız nelerdir?

1-En büyük zaafiyet sendikayı bir partinin arka bahçesi gibi düşünen ve yorumlayan insanlardır. Elbette herkesin siyasi görüşü olacak ve olmalıdır da. Bence her kurum kendi işini yapmalıdır. Yoksa bu durum zafiyete ve üye kaybına yol açar.

2-Sendikanın faaliyetleri en etkili biçimde iş yerlerine duyurulmalıdır.

3-İş yeri temsilcileri görevlerini layıkıyla yapmalıdırlar. İş yeri ve sendika arasında köprü görevi kurmalıdır. Sendikanın faaliyetlerini mutlaka anlatmalıdır.

"DÜŞMANIM DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇİNCEYE KADAR BEN DE ONUN AMANSIZ DÜŞMANIYIM"

ATATÜRK
emel saratlı
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 574
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2008, 02:35:34 »

Sendikamız gündemi çok güzel takip edip üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Üye sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunu devam ettirmek için neler yapmalıyız?
-Okullara düzenlenen geziler ve sendikada yapılan toplantılarla yetinmemeli.
-Sadece işyeri temsilcilerinin sendika ve faaliyetlerini duyurması, yapılacak çalışmaları anlatması, okullarda bulunan panolara sendika ile ilgili dökümanları asması da yeterli değil.
-Üyelerin beklentilerini, üye olmayan çalışanların üye olmama sebeplerini vs. belirlemek amacıyla geniş çaplı anketler düzenlenip çıkan sonuçlara göre bir çalışma veya faaliyet planı hazırlanmalı.
-Üyelerimizden istifa edenler veya etmeyi düşünenler olabiliyor bunların nedenleri araştırılmalı çözüme ulaştıracak çalışmalar yapılmalı. Belki birçoğumuz nedenlerini biliyoruz peki bu sorunları çözmek için neler yapıyoruz?
-Öncelikle işe sendikanın amaçlarını anlatarak başlamalı.
-Pek çok öğretmen arkadaşımız sendikaya üye olmanın yasal olmadığını veya sendikanın siyasi partilerin bir kolu olduğunu düşünüyor. Basında çoğunlukla sendikanın hükümete tepki olarak yaptığı çalışmalar yer alıyor. Bu nedenle sendikanın siyasetle uğraştığını eğitim adına birşeyler yapmadığını düşünenler var. Amacımızın siyaset olmadığını bağırarak söylesek de yeterli olmuyor. Bu sadece sözde kalmamalı somut çalışmalar yapılmalı.
-Bazı okul müdürlerinin öğretmenlere sendika seçimi konusunda baskı yaptığı oluyor (özellikle bayanlar bu konuda sıkıntı yaşıyor). Okul müdürleri ile bu konuda görüşülmesi gerekiyor.
-Üyelerin birbirleriyle ve sendika ile iletişimlerinde problemler var. Bunları ortadan kaldıracak etkinliler yapılabilir. Bence sorunların asıl kaynağı bu.
serpenek
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 1029
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2008, 08:58:03 »

SAYIN BAŞKAN
SENDİKACILIKTA FARKLI AÇILIMLAR GERÇEKLEŞTİRMENİZİN YANINDA GERÇEKLERİ DİLE GETİREMEDİĞİNİZDE BİR GERÇEKTİR.

HANİ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİK
KOLTUĞU GÖRÜNCE NE ÇABUK DA EĞİLDİK
yılmazyıldız
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2008, 10:32:30 »

a)Üye sayısı açısından bakarsak eğitim camiasında sendikamız Türkiyede bir numaraydı.Ama birileri menfaatleri için sendika değiştirdiler. Ha buna üzülmeli mi? Hayır. Doğru bildiğimiz yoldan şaşmıyalım.
B)Ben Türk Eğitim-Sen'li bir eğitim çalışanı olarak bir dezavantajını da görmedim. Sağdan soldan telkinler oluyor. Senin sendikan burası değil , şu sendikaya geçersen şu şu imkanların olur gibi. Ama fazla ayrıntıya girmeyim sendikamdan memnunum.
 C)Avantajım ne? Büyük bir camianın içindeyim.Hem ben bu sendikaya girerken bana çok şey vaat etmediler.Öyle bir beklentim de yok.
D) Neler doğru. şu anda Türkiye'nin her yerinde ses getiren bir sendika varsa o da Türk Eğitim-Sen'dir. Var mı bunun ötesi
Yanlış olarak gördüğüm bir iki noktayıda söyleyim. Herkesin bir siyasi görüşü var ama sendikalar siyasi olarak açıkça bri partiyi , kişiyi veya grubu işaret etmemelidirler.
SAYGILARIMLA
fermis
TESKAYSERİ
**

Teşekkür Sayısı: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2008, 23:25:26 »

sendikaların siyasi partilerin atka bahceleri olarak görülmeleri ve  sendikaların yetkilerinin kısıtlı oluşu.toplu görüşmelerde tirajikomık duruma düşülmesi son sözü hükümet söyler sendikalarla  formalite   görüşme yapılır.sendika başkanlarıda  hak almaktan bahsederek övünürler.... Adam gibi kanuni haklar alınsın ..bak ozaman kamu çalışanları   üye  olmak için koşarlar........
battal637
YENİ ÜYE
*

Teşekkür Sayısı: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2009, 10:00:13 »

BAŞKANADA ÜYELEREDE CEVAP(Değerlendirme)
Üye Sayıları İktidara göre değişiyormu?Evet değişiyor;nasıl bu karara vardın sorusuna Cevap:Üye sayıları sıfırdan -diğer sendikaları 5-6 yılda geçmişse,Kamu Çalışanlarının Bütün mesleki-Ekonomik ,Sosyal İhtiyaç ve gereksinimlerini her gün dile getiren sendikalar onların gerisine düşmüşse bu nedir?
b)ye' cevap:Sendikalar olarak bizm dezavantajımız Kuruluş amacımıza hizmet ederken elimizde veya yanımızda siyasi bir desteğin bulunmaması;
c)ye cavap:Avantajımız doğru yolda olduğumuzu bilmek ve geleceğin bizim olduğundan emin olmamız
d)ye'cevap: yaptıklarımız çoğunlukla doğru ancak eksiğimiz olabilir,keşke eleştiri yapabilecek samimiyette çoğunluk bulabilsek
e)ye'cevap: aslında gerekçeleri olmamalı ,bahane hazırlamak daha kolay ;sendikal mücadelenin bir hak arama yeri olduğu unutulmuş sendika her isteyen kişilerin her istediğini ankaraya gidip alıp gelecek zannetmeleri sendikadan bekledikleri böyleyken birde siyasilerden beklentileri var;siyasiler kendileri görsünler ve versinler,ama sendikadan isterim mantığı hakim.(Ben sendikamızdan istifa gerekçesi olmadan istifa etmiş,artik memurlar bizim sendikamıza gelecek diyerek siyasi sendika adresi göstermiş bir sendikaya geçmiş, ama isteklerini üyesi olduğu sendikadan değil,istifa ettiği sendikaya bildiren Kamu çalışanı gördüm)
f) Huh?Huh?Huh?
faculty66
YENİ ÜYE
*

Teşekkür Sayısı: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Şubat 11, 2009, 10:47:33 »

Değerli arkadaşlar,
Hepimizin bildiği gibi yıllar önce Türkiyede  bir sendika fiyaskosu yaşandı. Sendika kanunu çıkmadan kamu çalışanları adına dernekler yasasına istinaden kurulan ve çeşitli sıkıntıları da beraberinde getiren bu oluşum, sendikalar kanununun çıkmasıyla son buldu ancak o dönemde yaşanan olaylar sendikalara olan ilgiyi azalttığını düşünüyorum. Kimle konuşsanız hep aynı sözleri duyuyorsunuz:"Geçmişte sendika adına yaşanan olumsuzlukları biliyoruz. Pek fazla değişiklik olacağını sanmıyorum!" İşte bu iki cümle kamu çalışanlarının sendikalara bakış açısını yansıtmakta. Ne acıdır ki; geçmişten ders alındığını, yeterli olmasa da Sendikalar Kanunu'nun bu haliyle bile , günümüzde sendikacılık yapan arkadaşlarımızın büyük gayretleriyle kamu çalışanların sosyal haklarını alma ve koruma gibi önemli konularda oldukça mesafe alındığı gözardı edilmektedir. Bu anlayış, kamu çalışanlarının haklarını takip eden sendikalara ve sendikacı arkadaşlara yapılan büyük bir haksızlıktır. Hiç bir hak kolay elde edilmez. Kimse  size yattığınız yerde hak vermez. Zaten hak verilmez alınır. Artık bilinçlenme zamannıdır. Geçmişin karanlığına saplanıp kalmanın manası yok. Çalışacağız, isteyeceğiz ve kazanacağız. Saygılarımla
                                                                                                             Şevki KILIÇ
                                                                                         Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi

Şevki
haticeakyürek
YENİ ÜYE
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Mart 02, 2009, 12:36:36 »

merhaba,yeni bi üyeyim ve şimdilik gördüklerim hakkında yorum yapacağım.üye çalşmaları yönünden elinizden geleni yaptığınıza inanıyorum.tes e üye olmayanlara ulaşılmadığından bizim üyemiz değiller bence.yeterli sandığım üyelik çalşmaları belki de burda yetersiz,bilgilendirme konusunda yani.hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin hakkı en iyi tes tarafından korunmakta.saygılarımı ve nacizane fikirlerimi sunarım.....
66hakancoskunsu
YENİ ÜYE
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Mart 02, 2009, 23:00:44 »

s.a. Başkanım ben b şıkkıyla ilgili naçizane düşüncelerimi paylaşmak istiyorum: Eğer ilçe mem müdürü ve etrafındakiler farklı bir sendikadansa size bazı konularda zorluklar çıkartabiliyor. Ben şahsen ilçemdeki yönetici kadromun bizim sendikamızdan olmasını isterdim bir çok konuda köstek değil de destek olurlardı, en azından köstek olmazlardı oda yeterdi bize. çünkü bi çok arkadaş yönetici kadronun karşısında değilde yanında yer almak isteyip onların sendikasında yer almak istiyor veya o doğrultuda yönlendiriliyorlar. Teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum
Dr. Ahmet AKMAZ
Şube Sekreteri
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1940
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #22 : Ocak 16, 2010, 20:04:34 »

Bu değerlendirmeye en son 120 gün önce cevap yazılmış ancak bu konunun tekrar gündeme taşınmasında fayda var. Arkadaşlarımız, meseleye kamu çalışanlarının üye olmamalarını genel olarak kamu çalışanlarının eksikliklerine buluyorlar. Ancak işin aslı hiç de öyle değil. O yazılanların hepsi birer bahane. Şahsım yine de e şıkkı üzerindeki görüşünde ısrar ediyor.

Bizler, 12 Eylül öncesini yaşamış insanlarız. 12 Eylül'ü yapanların bence asıl gayesi Yüce Türk Milleti'nin umudu haline gelmeye başlayan Ülkücüleri istikametlerinden saptırmaktı. Bunu da başardılar.

12 Eylül öncesi yaşayan bir çok Ülkücü bugün de Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşamaya devam ediyor ancak 12 Eylül öncesi yapılanlar şimdilerde yapılamıyor. Neden acaba? Sizce bunun sebebi istikametsizlik değil mi?

12 Eylül öncesinde Ülkücülerin yaptıklarını bugün herhangi bir kurum veya kuruluş yapmak istiyorsa her şeyden önce kendilerine bir istikamet tesbit etmelidirler. İstikametsiz, günü birlik yapılan icraatlarla insanların umudu haline gelmemizin imkanı bulunmamaktadır. Şahsım itibariyle söylüyorum bildiğim, tanıdığım hiçbir kurum ve de kuruluşun Yüce Türk Milleti'nin buna bağlı olarak önce İslam âleminin sonra da bütün insanlığın istikbalini mamur etmek adına istikameti belli değildir.

Hariçten bakan bir kişi, herhangi bir sendikanın her ilde bulunan temsilcilerine "Sizin hedefiniz ne?" sorusunu sorsa acaba kaç tanesi aynı cevabı verecektir? İşte sabahtan beri istikamet, istikamet diye başınızı şişirmemin sebebi budur. Birçok arkadaşımız "Bizim istikametimiz yok mu?" sorusunu sorar diye istikametle ne kastettiğimi de böylece açıklamaya çalıştım.

Bu istikamet kelimesi başımı ağrıtacak gibi görünüyor. Bir örnek vermek galiba yerinde olacak.

Bana bir öğrencim "Hocam siz ülkücü müsünüz?" diye sormuştu. Ben de ona "Şu ülkücülüğü bana bir anlat. Eğer bana uyarsa ülkücüyüm, yok uymazsa değilim."  demiştim. O da "Ülkücülük, KIZILELMA'ya ulaşmaktır." demişti. "Peki. Bu KIZILELMA nedir?" diye sordum. "KIZILELMA, bir hedeftir hocam." dedi. "Tamam." dedim. "Bu hedef ne?" Öğrencim, "Allah'ın adını yer yüzüne yaymaktır." diye cevap verdi. "Kabul. Yalnız bir soru daha soracağım. Allah'ın adını yer yüzüne nasıl yayacağız?" dedim.

Bu soru ile birlikte öğrencimin bir yandan boynu bükülürken diğer yandan dudaklarından kısık bir sesle "Çalışarak..." kelimesi döküldü. Şimdi sizce bu bir istikamet midir? Ya da şöyle sorayım: Bu bir istikameti kafi derecede ifade etmekte midir?

İnşaallah, maksadını aşan sözlerde bulunmamışımdır.

"Koku, gülün sesidir
Ve gül toprağın nefesidir."

Pardus İşletim Sistemi'ni Denediniz mi?
kürşad
YENİ ÜYE
*

Teşekkür Sayısı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2010, 22:43:15 »

arkadaşların çoğuna katılıyorum ama ençok sendika bşknlarının koltuğa sarılpıp kalkmamaları okul ziyaretlerinin az yapılması.Üye olacakların  kimşerle neleri paylaşacağını bilmemeelri.Sendikalardan uzak durm sebepleridir.Üye yapana kadar tamam üye yaptıktan sonra yanlarına uğrnılmayıp selam verilmeyenler üye olmamakta yada istifa etmektedir.

istifa demişken yönetim istifa .

ALİ KAYA
TES-HABER

Teşekkür Sayısı: 9
Çevrimdışı Çevrimdışı

BEN BİR TÜRK'ÜM; DİNİM,CİNSİM ULUDUR!

« Yanıtla #24 : Şubat 02, 2010, 09:35:32 »

e)Size göre sendikalara üye olmayan Kamu Çalışanlarının gerekçeleri nelerdir?
Başkanım bu şıkkı değerlendirecek olursak.En büyük gerekçe kamu çalışanlarının haklarının neler olduğunu bilmemeleri ve öğrenmemeleridir.Küçük yaşlardan itibaren insanlarımıza hak aramayı öğretmediğimiz için insanlarımız hak aramanın önemini bilmiyorlar.Ayrıca insanlarımızı korkak yetiştiriyoruz.
arslan şenyürek
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1010
Çevrimiçi Çevrimiçi

arslan şenyürek

« Yanıtla #25 : Nisan 12, 2010, 19:57:48 »

Sendikaya üye olmayan arkadaşların sebeplerinden bir kaçı:İktidardan çekinmeleri,makam sevdası,sendikalı ile sendikasız olanların aralarında hiç bir farkın olmaması,nasıl olsa birilerinin kendi adlarına hak aramaları,oturdukları yerden ahkam kesmeleri,hiç bir şeyleri öğrenmeden'sendika ne yapıyor'demeleri vs.vs. Angry Angry Angry Angry Angry

TÜRKLÜK GÖKLERDE DALGALANAN BİR SANCAK,
VE BİZ TÜRKLER ALLAH ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ANCAK.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!