TESHABER - Kamu Çalışanlarının Buluşma Adresi
Ağustos 01, 2010, 05:22:08 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

PORTAL   Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: "BİNDİK BİR ALAMETE....  (Okunma Sayısı 203 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mustafabayraktar
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 04, 2008, 12:33:32 »

Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz.Bunu ispat etmeye gerek yok.Hepsini ve daha fazlasını sizlerde biliyorsunuz.Havası, suyu, toprağı, taşı, okunan ezan sesi.Arkadaşlık. akrabalık, dostluk,saflık ve samimiyet.
Zerresine dünyaları değişmeyeceğinize eminim.
      Ama bu güzel vatanda sular bir türlü durulmuyor nedense.Fikirler, ideolojiler, hepsi ama hepsi bizim yararımıza diye iddia ediliyor.Gelen gideni aratıyor.Bugün dünden daha iyi olacak diye bir kaygımız kalmadı çok şükür.Çünkü dünün bugünü arattığını gayet iyi biliyoruz.
       Öyleyse neden? İşte bu nedeni çözdüğümüz gün ülke selamete erecek gibi.Hadi çözelim çözmesinede kim ne kadar alakadar olacak veya kale alacak? Olsun biz yinede kafa yoralım.
      Birey olmanın vatandaş olmanın farkına varabilmek.Birey ya da vatandaş ne yapar ki?... Neler yapamaz ki.
gelişmiş demokratik toplumlarda halk verdiği vergilere sahip çıkar.Herşeyin hesabını sorar.Nerede; sandıkta.Günü kurtarma kaygısı onlarda yoktur.Sosyal toplum olmanın, sosyal adaletin herkes için önemi, halkları tarafından kavranmıştır.Bu kavrayış onlara sosyal huzuru ve refahıda beraberinde getirmiştir.
Bizde ise neme lazımcılık, bananecilik,bana değmeyen... felsefesi ağır bastığından kimse olan biteni umursamaz, umursayanlar da ciddiye alınmaz, alanlara da meczup nazarı ile bakılır.
      Son günlerde bir şeyler bahane edilerek  zam bindirmeleri yapılıyor. Herşeye zam. Ekmek, tarım ülkesi olan güzel yurdumda 55 YKR olmuş. İğneden ipliğe her şeye zam gelmiş ve geliyor.Halk cendere içerisine alınmış ve alınmaya da devam ediliyor.Sivil toplum örgütleri, sendikalardan çıt çıkmıyor.Hani nerdeler, işçinin, emekçinin haklarını savunanlar?
Askeri ücretle geçinen günde 5-10 arası ekmek yiyen sarı çizmeli Mehmet Ağalar kimin umurunda!
"Süt ne ise kaymak odur"diyen atalarımız her zamanki gibi haklı çıktılar.Bizim gibi duyarsız, tepkisiz toplumda bunların olması gayet normal. Olmasa bir gariplik var demek.
      Kim kimden nasıl hesap sormalı? Demokrasi çerçevesinde demokratik yol ve yöntemlerle herşeyin üstesinden gelinebilir.Güçler ayrılığı, hükümetlerin iktidar olmayı başarabilmesi,halkın devletine milletine sahip çıkabilmesi, milletin sorumluluğu yükleyecekleri yöneticileri layıkıyla seçebilmeleri, seçtiklerine sahip çıkmaları, birey olabilmeleri ile mümkündür.
Uyandırabilirsek bu milleti gitmeyeceğiz kıyamete."
Recep Yağar
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1041
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2008, 14:00:59 »

Her düşünceden arkadaşlarımdan aynı duyguları ifade eden mesajlar alıyorum. Herkes vatanı kurtarmanın , ben de ne yapabilirim acaba sorusunun cevabını aramaya çalışıyor. Siz merak etmeyin. İktidarın  hep iktidarda, muhalefetinde hep muhalefet kalmaya razı olduğu düzende, yiyecek ekmeğiniz, içecek suyunuz varsa. Elhamdülillah.
şubesekreteri
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1100
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2008, 21:52:37 »

Sayın Bayraktar,
          Çok güzel yazmışsınız demokrasi,vatandaş olma,birey olma bunlar çok güzel şeyler ama içi boşaltılmış kişiden kişiye anlamı değişen kavramlar. Birey olmanın olmazsa olmaz şartı akıl ve aklı doğru kullanmak olmasına rağmen bu güzelim ülkede kaç kişi aklıyla hareket edebiliyor ya da kaç kişi akıl sahibi? Kimisi aklını hocaefendisine,kimisi şeyhine, kimisi geneL(ya da özel) başkanına, kimisi abisine, kimisi ablasına kimisi müdürüne amirine vs. kiraya vermiş onlar aklını emanet aldıkları adına düşünüyor,taşınıyor,hatta biraz da(!) karar veriyor.Sonra da düşündük, taşındık aklımızla hareket ediyoruz diyorlar. Bu akıl vericiler(!), akıl sahipleri(!) ne derse onların düşünüp akıl ettiği de o oluyor. Gerisi akıl edip düşündüğün(!) şeyin savunuculuğunu yapmak ki o da çok kolay;"benim dediğim en doğrudur" dersiniz olur biter. Zira benim dediğimin yanlış olma ihtimali yok çünkü koskocaa (!) hocaefendi , şeyh , başkan, amir vs. yanlış yapar mı? Onlar Allah (ya da vekilleri) tarafından görevlendirilmişlerdir. Onlara itiraz edilemez,mutlak bir bildikleri vardır ama biz anlayamayız. Hem bizim haddimize mi onları anlayıp yorumlamak çarpılırız hafazanallah!
         Demokrasinin daha  birinci şartı yani akıl etme ve aklını kullanma ortada yok iken demokrasi nasıl işletilecek.Hele güzelim Türkiye'de, herkesin nalıncı keseri gibi kendine yontarak yorumladığı demokrasi tanımının bol olduğu bir ülkede...

Gök Dağ Deniz Tükenir
Oğuzda Er Tükenmez
Oğuzda Er Tükense
Alemde Şer Tükenmez
TcKaY1
Süleyman Özbaş
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 976
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2008, 21:56:57 »

Demokrasinin güzellikleri bu işte. Ne güzel bindik bir alamete gidiyoruz. İşin içinde yaya da kalmak vardı. Uçur beni şeyhim, başkanım, amirim vs. vs. Durmak yok uçurmaya devam...

"DÜŞMANIM DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇİNCEYE KADAR BEN DE ONUN AMANSIZ DÜŞMANIYIM"

ATATÜRK
mçelik
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 944
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2008, 15:38:46 »

Milli irade hiçe sayılırsa böyle olmaz mı hocam? Bu ülkede halk ne zaman iktidar olacak? Kaleminize sağlık.

Suskunluğum asaletimdendir,
Her lafa verilecek bir cevabım var,
Lakin;
Bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım ADAM MI DİYE?...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!