|
mustafabayraktar
|
 |
« : Mayıs 10, 2008, 09:46:41 » |
|
Vadandaşın ekmekten aştan başka hiçbir şeyi gözü görmüyor. Nasıl görsün ki sene başında kaşıkla verilen bir- iki ay sonunda kepçe ile elinden alınyor..Mutfakta tam bir dram yaşanıyor. İğneden ipliğe herşeye ama herşeye zam gelmiş,geliyor. Elektrik, su, telefon, doğalgaz, yağ, tuz, şeker, bakliyat.Az daha unutuyordum, hem de en önemlisini pirinç.yani beyaz altın haline getirilen, getirilmesine göz yumulan mübarek nimet. Hani 2007 eylülünde çiftçiden75 kuruşa toplanıp silolarda birkaç ay bekletildikten sonra tüccara peşkeş çekilen şimdi marketlerde 5-6 yTL ye satılan prinç. Vatandaşın kör kuruşunun takipçisi olacağız hamaseti ile iktidar olanlar her ne hikmetse bir iki kuru nutuktan sonra işin peşini bıraktılar.Kimlere, neden; bu garibin sofrasının haftada bir iki gün baş konuğu olan, pilavını yaptığı, dolmalara koyduğu bu rızık battı.’’Ben evimde bulgur pilavı yedim sizde yiyin’’ tarzı konuşmalar ne kadar doğru? Fırsatçının, karaborsacının her türlüsünü görmeye alışık olan bu cefakar halk, kimlere ne kadar güvenecek? İki çocuk yetmez üç olsun dört olsun sayımız artsın tamamda hepsi üst-baş istiyor,çekirge sürüsü gibi zeytine peynire saldırıyor. Sen babasına üç kuruş askeri ücreti reva görmüşsün, sefalete mahkum etmişsin. Sonra da kalkmış çoğalın ben sizin çokluğunuz ile övüneyim diyorsun. Baba ayakkabı, baba harçlık, baba defter, baba kalem, baba servis, baba baba baba.Artık baba diye bir ses duyduğumuzda korkar hale geldik.Düğünleri, hasta ziyaretlerini,eşe dosta yardımı unuttuk, unutturulduk.Umutlarımızı kaybettik.Gelecekten korkar hale geldik.İtilen, kakılan adam yerine konmayan, seçimlerden seçimlere hatırlanan ve kandırılan beş kilo pirinç için ofisin kapısında saatlarce kuyrukta bekletilen, hayalet gibi gezen canlılar haline geldik. İnsan demiyorum, canlı diyorum çünkü insanlıktan çıktık, çıkarıldık. Sonuç ve çözüm: Ölçüde, paylaşımda adalet, az laf çok iş.
|