TESHABER - Kamu Çalışanlarının Buluşma Adresi
Ağustos 01, 2010, 05:16:05 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

PORTAL   Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SORUMSUZ SORUM(N)LULAR  (Okunma Sayısı 216 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şubesekreteri
TESHABER

Teşekkür Sayısı: 1100
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 09, 2008, 12:54:27 »

SORUMSUZ SORUM(N)LULAR
Çan çan vilayeti çen çen kazasında çin çin sorumsuz sorum(n)lusunun soytarısı “kırk yıl kölesi olunacak” kişiye çemkirmiş, saldırmış sonrada bir sorumsuz bularak aldığı uydur-kaydır rapor ile şikâyet etmiş ve çin çin sorumsuz sorum(n)lusu sorumlu davranarak "kırk yıl kölesi olunacak” kişiyi nezarete attırmıştır.
   Gerçi bu çin çin sorumsuz sorum(n)lusunun soytarısını bu kadar pervasızlaştıranlar da yine onlar tarafından soytarılık yapsın diye altlarına koltuk verilen sorumsuz sorum(n)lular ve onların soytarılarıdır.
   Bu elim vaka bize göstermiştir ki; memlekette ne kadar sorunlu adam(!) varsa sorumsuz sorum(n)lu makamına getiriliyor ve memleketin güzide evlatlarına zulmettiriliyor.
   Bu adam(!)lardan memlekette o kadar çok k; kimisi kendilerine soytarılık yapacak millete olacakların yüzlercesini bir gecede eğitim kurumlarına atayıveriyorlar. Kimisi kendi sorumsuz sorum(n)lularına soytarılık olsun diye giderayak yüzlerce takdir dağıtıyor ki yeni gelen soytarı bulmakta zorlanmasın kendileri de daha fazla soytarılık yapabilecekleri sorumsuzluk makamlarına ulaşabilsinler.
   Bir başka sorumsuz sorum(n)lu memleketi idare ettiğini zanneden Bak(amay)anlardır. Onlarda yaptıkları hataların, soytarı atamalarının, devleti uğrattıkları zararın sorumluluğunda değiller. Hoş onlar da kendi çaplarına göre haklılar. Hesabını vermeyeceğiniz işlerin sorumluğunu da taşımazsınız. Böylece keyfi uygulamalar kolaylaşır. Memleket sorumsuz sorum(n)lular ve onların soytarılarıyla dolar.
   Hukuk devleti olduğumuz iddia ediliyor ama en temel hukuk kuralı olan sorumsuzluğun cezası yok. Bu konularda kamu vicdanını aydınlatması gereken yazamayan yazarlar, haberleri basamayan basın ve aydınlanmaya ihtiyacı olan aydınlar da sessiz kalıyor. Çünkü hukuken yargılanmayanların kamu vicdanında da yargılanmasını istemiyorlar.
   Sorumsuz sorum(n)luların hepsi dayamışlar sırtlarını d(ayı)lara, sorumsuz sorum(n)lulara oturdukları koltukta kendilerini kral zannediyorlar, kendilerine koltuk verenlere de soytarılık yapmaya devam ediyorlar.
   Sorumsuz sorum(n)lular yaptıkları işlerden, attıkları imzalardan, devleti uğrattıkları zarardan sorumlu olmadıkları müddetçe bunların sayısı artmaya devam edecektir.

Gök Dağ Deniz Tükenir
Oğuzda Er Tükenmez
Oğuzda Er Tükense
Alemde Şer Tükenmez
DELİ DUMRUL
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2008, 14:58:32 »

Ne günlere kalmışsınız... Üzüldüm. Yoktu bizim zamanımızda böyle işler. Töre, Hakan, Han, Bey oğlu-kızı dinlemez usulünce işlerdi. Bizim devir sözde değil özde Töre Devletiydi. Töre herkes içindi. Haaa, Hakan da Hakan, Han da Han, Bey de Bey idi. Zalime eğilen, mazluma diklenen, büyük(!)lerinin tabanını yalayan, küçük(!) lerinin tepesinde yumruk olan soysuz yalakalar Bey, Han, olamazlardı. Herkes kanı ve şahsiyeti hükmünce sosyal hayatta yerini alırdı. Sonra bir saltanat tutturdunuz, beşikteki bebeleri Hakan yaptınız. En iyi takla atanları en hassas yerlerde görevlendirdiniz. Aldığı ilk hızla uzun müddet devam etti devletiniz... Sonra... Sonra bitirdiniz ve yeni bir devlet. İyi gitti bir müddet... Sonra aynı hamam aynı tas. Saltanatı bitirip binlerce sultan koydunuz ortaya, hak hukuk dinlemeyen, eskilere göre daha fazla yetkilerle donatılmış, güçlüye elpençe divan, zayıfa kahraman... Ne diyeyim ben daha... Adam gibi bir ozanınızı hatırlıyorum güzel söylemişti:
   "Hangi idareye layıksa millet
    O şekil idare edilir elbet..."
yamtar
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 16
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2008, 19:02:55 »

YAY GİBİ DOGRU OLUP ELDE TUTULMAKTANSA OK GİBİ DOGRU OLUP ATILIRIMN BEN

Yaptıklarınız, kullanıcı adınızla tam uyum içinde sizi tebrik ediyorum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!