polat
TESKAYSERİ

Teşekkür Sayısı: 765
|
 |
« : Mart 11, 2007, 10:01:25 » |
|
HASBİHAL
Genç neslin ilham pınarı Abdurrahim KARAKOÇ'un şahsında herkese ithaf olunur.
Üstad beni affet bu şiirimle, Birazcık hasbıhâl edelim, dedim. Uzattım elimi,tutup elini Şanlı mazimize gidelim, dedim.
...........................................
Gardaş sana biraz kırgınım amma, “Burdan gitti” diye,dargınım amma, Şiirlerine de vurgunum amma, Kimler böldü bizi, nasıl inandık?
Ne güzel söylerdik.Hasan,İbiş’i, Bir azimle yaptık,her bir zor işi, Gıdıklayıp,sağdan,soldan Memiş’i Yaren meclisinde,tatlar tadandık.
‘Sarıca düzünde bir yığın toprak’ Olurdu içimde sararmış yaprak. ‘Mihriban’ı’dilde türkü yaparak Tatlı hayallerle çok çok dolandık.
Bilmem ki hakkını eder mi helâl? Yavuz,Korkut Ata,Habeşli Bilâl.. Sanki yaslı durur,bizim Üç Hilâl. Onunla dünyaya,korku salandık.
Bir kutlu davaya gönül vererek, Ölüme gittiler hem de gülerek, Şehitlere layık olmamız gerek. Derler ki o zaman “Rahmete kandık.”
“Zağarlar” canlandı,kuduz “it” oldu. “Yavşaklar” büyüdü,kanlı “bit” oldu. Dünkü münafıklar bir “ifrit” oldu. İki yüzlüleri,dost olur sandık.
Gardaş içimizde taze bir neşe, El ele verelim,dostlar gülüşe. Kurtulsun yokluktan şu garip Eşe, Demesin “Hayattan bıktık,usandık.”
Haykıralım artık.”Bir ve diriyiz.” “Birlikte olmazsak hepten geriyiz.” “Türk’üz ki hepimiz lider biriyiz;” Kürşat, Bilge Kağan ve Oğuz Han’dık
Bak bugün yalnızız,yalnızdık dünde, Sen,ben,biz,hepimiz tarih önünde, Hesap veremeyiz,mahşer gününde. Deriz ki o zaman “biz nara yandık.”
“Ayrılıkta azap,birlikte rahmet Vardır.” Diyor bize Resulü Ahmet Söyleyelim gardaş çekmeden zahmet. “Sünnetine uyduk,farza dayandık.”
Yazalım yeniden “Bozkurt’a” mektup “Birlik olunacak sağlam saf tutup.” “Bugün bölünmek yok,dünü unutup” Yarın deriz sonra,”dünden utandık.”
Bugün dünden de çok birlik günüdür. Düzen elden gider,dirlik günüdür. Vakit geldi vakit,erlik günüdür. Diyelim dünyaya “artık uyandık.” İzzet Talip POLAT Türk Eğitim Sen Kayseri –2
|